חיסכון בחשמל

חשמל הוא סוג של אנרגיה, המיוצרת לאחר עיבוד של אנרגיות מסוגים אחרים. תהליך ייצור החשמל עבר שינויים לאורך השנים, אך העיקרון נותר דומה – שימוש בעיקר בפחם, ברוח ובדלק מאובן, על מנת להפיק את אנרגיית החשמל. תהליכים אלה של ייצור חשמל עלולים להיות מזהמים ביותר.

ככל שהעולם נעשה טכנולוגי יותר ופעולות שהיו בעבר “ידניות” הופכות להיות אוטומטיות, כך גם הולך ומתרחב מעגל המשתמשים בחשמל ובעקבותיו הנזק הסביבתי שנגרם מתהליך ייצורו והעלות הסופית שלו לצרכן. העלאת המודעות לצורך בחיסכון בחשמל, עשויה לצמצם בפועל את השימוש בו, במקביל למציאת דרכים חלופיות ליצירת אנרגיה חשמלית, כאלה שאינן מזיקות לסביבה.

החשיבות של חיסכון בחשמל

חיסכון בחשמל וצמצום בשימוש בו עד להיקף הנדרש ולא יותר מזה, יאפשרו את “הארכת חייהם” של מכשירים רבים וירידה משמעותית בהוצאות החשמל הפיננסיות, אך היתרון החשוב יותר של שימוש חכם בחשמל טמון במזעור הנזק הסביבתי ושמירה על כדור הארץ.

למעשה, החיסרון בשימוש יתר בחשמל, באופן שבו הוא מיוצר ברוב המקומות בעולם כיום, הוא כפול:

  1. מחיר כלכלי – משפחה ממוצעת יכולה להגיע להוצאות של אלפי שקלים מדי שנה ואפילו למעלה מכך, בשימוש שבעבר הלא רחוק נחשב היה לסטנדרטי לחלוטין, לא כל שכן כאשר מדובר בתקופה הנוכחית שבה מכשירי החשמל רק הולכים ומתרבים ועמם עולה גם חשבון החשמל עצמו.
  2. מחיר סביבתי – היקף השימוש בחשמל לצרכי קיום, הגיע לממדים כה גדולים גם בשל הריבוי הטבעי של האנושות, מכאן שבאופן תמידי ולאורך כל שעות היממה, מתרחשים תהליכי ייצור חשמל מזהמים ביותר, במטרה לעמוד בביקוש.

יש לזכור כי עומס יתר על מערכות החשמל נעשה עניין שבשגרה במקומות רבים, בעיקר בתקופות “מועדות לפורענות” שבהן יש ביקוש עצום לשימוש בחשמל, למשל בישראל בתקופת הקיץ החמה שבה המזגנים הביתיים עובדים במשך שעות על גבי שעות. במצב של עומס יתר, ייתכן בהחלט שתשתית החשמל תקרוס ותייצר אי נעימות רבה ולעתים אף סיכון של ממש בחיי אדם.

אחת, שתיים ולעבודה: כך חוסכים בחשמל!

עצם המודעות להיקף השימוש בחשמל – היא המפתח לחיסכון באנרגיה הזו. בפועל, ניתן לציין שני צעדים עיקריים שיכולים להביא לשינוי משמעותי ולצמצום השימוש בחשמל:

הצעד הראשון: חיסכון וצמצום פעולות יומיומיות

ברוב המקרים, לא ניתנת תשומת לב לפעולות שמצריכות שימוש בחשמל, במיוחד כשמדובר בפעולות חזרתיות ושגרתיות. אם עוצרים לחשוב על זה לרגע, אפשר לגלות מגוון דרכים לחסוך בשימוש בחשמל:

נורות חסכוניות

נורות מסוג לד מאפשרות ניצול מיטבי של האנרגיה והן יכולות להחזיק מעמד לתקופה ארוכה, להאיר היטב את החדר וכל זאת בצריכה מינימלית של חשמל. החלפת נורות רגילות קיימות בנורות חסכוניות, היא צעד קטן לעבר השגת המטרה.

תופעת ה “שכחתי” 

היכולת לשלוט במכשירי חשמל מרחוק היא דרך נהדרת לצמצם את השימוש בהם. לא עוד “שכחתי לסגור את המזגן” או “השארתי את התנור דולק”, כיום ניתן להתאים מרחוק את השימוש בחשמל, לצרכים של בני הבית. אפשרות יעילה במיוחד היא תכנון מראש של הבית כולו כ”בית חכם”, כמו גם שימוש באפליקציות שמעניקות שליטה במכשירי החשמל באמצעות הסלולר.

מיזוג אוויר חכם 

פעולות קטנות וחיוניות שניתן לעשות בבית, כגון סגירת הפתחים למניעת “בריחה” של המיזוג, כיוון הטמפרטורה לגובה נוח ולא לחימום או קירור יתר, תמזער את אנרגיית החשמל שהמזגן יצרוך ובהתאמה גם תוריד משמעותית את היקף בזבוז החשמל וכמובן – גם את העלות החודשית שלו.

חכו לערב 

מכשירי חשמל מסוימים נחשבים ל”זוללי חשמל”, למשל מכונות כביסה, מייבשי כביסה ועוד. אם משתמשים בהם בשעות העמוסות ביותר ביום שבהן צריכת החשמל הארצית היא המרבית, למעשה מעמידים את מערכת החשמל בפני סכנת קריסה. מוטב להשאיר את הפעלת המכשירים הללו לחלק האחרון של היום, ככל שניתן לעשות זאת, על מנת “לפזר” את השימוש הארצי בחשמל.

טיימר בדוד

דוד חשמלי שנשכח דולק, כמו כל מכשיר חשמל אחר – מבזבז אנרגיה לריק. ניתן להתקין שעון טיימר מיוחד לדוד, שיפעיל אותו בסמוך למועדים במהלך היום שבהם מתקיימות המקלחות הקבועות של בני הבית. באופן כזה, השימוש בחשמל לצורך הדלקת הדוד יהיה יעיל וחסכוני, מבלי להתפשר על עצם חימום המים.

חימום הבית 

ממש כמו מיזוג לצורך קירור, כך גם חימום הבית באמצעות מכשירים מבזבזי אנרגיה עלול להיות מאוד בעייתי. כדאי לחשוב על חלופות לחימום הבית ולהחליף תנורי חימום ומזגנים, שדורשים אנרגיה בכמות רבה, בתנורים חסכוניים ובאמצעי חימום אחרים כגון הסקה וכדומה.

הצעד השני: ייצור חשמל עצמאי

מלבד שיטות מגוונות לחיסכון בשימוש בחשמל שניתן ליישם, ישנה דרך נוספת שבאמצעותה אפשר להתמודד עם הסוגיה: ייצור של אנרגיה חשמלית באופן עצמאי.

ייצור חשמל עצמי באמצעות פאנלים סולאריים המותקנים על גג הבית, מאפשר שימוש באנרגיית השמש על מנת לעבדה ולהפוך אותה לאנרגיית חשמל. בניגוד לעיבוד של פחם ושל דלקים מוצקים אחרים, אנרגיה המופקת מן השמש אינה מזהמת את הסביבה והיא עושה שימוש במשאב טבעי בצורה אפקטיבית, באופן שאינו מזיק לסביבה.

היקף היכולת לייצר חשמל באופן עצמאי תלויה בכמה גורמים, ביניהם מיקום הפאנל המותקן על הגג, הסוג והגודל של הפאנל וכן מספר הפאנלים שמותקנים. מלבד היתרון העצום המתבטא בסיוע בשמירה על איכות הסביבה, משפחות שבוחרות להתקין פאנלים סולאריים נהנות מהכנסה כספית קבועה ופאסיבית, שמאפשרות להן לחיות ברווחה.

 

לסיכום

חשמל לא חייב להיות מופק באמצעות תהליכים מזהמים וניתן לבחור לייצר אותו באופן שאינו מזיק לסביבה. במקביל, כדאי ליישם מגוון שיטות לצמצום השימוש בחשמל ולהעלות את המודעות לצורך לחסוך בחשמל, על מנת ליהנות ממערכת חשמל שמתפקדת באופן רציף ואפקטיבי.

שאלות נפוצות:

חיסכון בחשמל מצמצם את הצורך לייצר אותו ומכאן גם מוריד את הסכנות הסביבתיות הכרוכות במרבית תהליכי הייצור שלו. נוסף לכך, שימוש חכם בחשמל יתבטא בצמצום ההוצאות החודשיות של המשפחה ובמניעת בעיות תשתיתיות שונות, העלולות להתרחש בשל שימוש – יתר.

ניתן לבחור להשתמש במכשירי חשמל חסכוניים ובתחליפים, במקום ב”זללני אנרגיה”, למשל להעדיף חימום באמצעות הסקה במקום הדלקת תנור סלילים. מודעות למכשירי חשמל דולקים וכיבוי המכשירים שהפעלתם מיותרת, החלפת נורות לחסכוניות והדלקת מכשירים חיוניים בשעות שפחות עמוסות, הן דרכים מצוינות נוספות לחסכון בחשמל.

התקנת פאנלים סולאריים שמאפשרים ייצור עצמי של חשמל, מצמצמות את הצורך בייצור שלו בתהליכים הסטנדרטיים המקובלים כמו עיבוד פחם ודלקים מוצרים. ייצור בדרך זו עושה שימוש באנרגיה מתחדשת ולא בחשמל ומכאן שהוא תורם לחסכון באנרגיה יקרה זו.

חיסכון בחשמל

שתפו:

צרו קשר

השאירו פרטים בסיסיים ואנו נשוב אליכם עם כל המידע

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים בסיסיים ונציג מטעמינו יצור איתכם קשר

פאנלים סולארים על הגג - אנרגיה ירוקה

מערכת סולארית ביתית

כיום בעידן הירוק אנרגיה סולארית מאוד פופולארית. בכוחה לייצר חשמל באמצעות מערכות טכנולוגיות מתקדמות. פה ראוי לציין שמדינת ישראל מהווה חלוצה בתחום ומנצלת ביעילות את שעות השמש הרבות שבורכנו בהן. המערכת מתבססת על המרה של אנרגיה שאגורה בקרני השמש באמצעות הליך פיזיקלי. מכאן ששלל אנשים מבקשים לנצל את האנרגיה הזמינה – לחסוך בהוצאות החשמל, לשמור על הסביבה וכן, גם לעשות כסף, וזאת כי החשמל שמיוצר באמצעות המערכת משמש עבור צריכה פרטית ואילו עודף החשמל מוזרם ישירות לרשת החשמל הארצית – בתמורה להחזר כספי.

לקריאה »
נגישות

ייעוץ מקצועי ללא התחייבות

השאירו פרטים ונציג ישוב אליכם עם כל המידע בנושא אנרגיה סולארית